Ensiapu

Tarvitaanko ensiapu tapahtumapaikalle?

Pohjois-Savon Maakunnan alueella ensihoitopalveluiden järjestämisestä vastaa Pohjois-Savon Sairaanhoitopiiri. Palveluita tuottavat sairaanhoitopiiri itse sekä Pohjois-Savon Pelastuslaitos. Osana yleisötilaisuuden pelastusviranomaisille laadittavaa pelastussuunnitelmaa on laadittava myös suunnitelma tilaisuuden ensiapujärjestelyistä. Suunnitelma on lähetettävä 14 vrk ennen tapahtumaa kys.joke(at)kuh.fi. 

Suurissa yleisötilaisuuksissa tapahtuma vaatii yleensä riskikartoituksen ja suunnittelun myös mahdollisista ensihoitopalveluiden lisätarpeista. Näistä palveluista tulee sopia Pohjois-Savon Sairaanhoitopiirin kanssa. Ennen tämäntyyppisiä tilaisuuksia toteutetaan paikan päällä turvallisuustarkastus myös ensiavun suhteen. 
Lisätietoja: Osastonhoitaja Jouni Farin 044 717 4251 jouni.farin(at)kuh.fi 
Apulaisosastonhoitaja Janne Eskelinen 044 717 9552 janne.eskelinen(at)kuh.fi

Yhteenveto

Suunnitelma tilaisuuden ensiapujärjestelyistä on toimitettava 14 vuorokautta ennen tapahtumaa osoitteeseen kys.joke(at)kuh.fi.

Suurissa yleisötilaisuuksissa riskikartoitus ja suunnitelma mahdollisista ensihoitopalveluiden lisätarpeista sovitaan Pohjois-Savon Sairaanhoitopiirin kanssa sekä toteutetaaan turvallisuustarkastus ensiavun suhteen.