Hankkeet ja kehittäminen

Tapahtumien kehittäminen Kuopiossa

Pyrimme jatkuvasti kehittämään Kuopiota tapahtumakaupunkina, jotta laadukkaiden tapahtumien järjestäminen olisi tulevaisuudessa entistä helpompaa. Tämän vuoksi käynnissä on useita tapahtumahankkeita, joiden tavoitteena on parantaa Kuopiota tapahtumakaupunkina. Tältä sivulta löydät tietoa sekä käynnissä olevista että toteutuneista Kuopion alueen tapahtumahankkeista.

Kuopio-Tahko alueen Tapahtuma Action Plan 2018–2028

Pohjois-Savon ELY:n Kuopion kaupungin, Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n ja Savonia-ammattikorkeakoulun rahoittaman hankkeen tavoitteena on, että Kuopio-Tahko alue olisi Suomen vetovoimaisimpia ja nopeimmin kehittyviä matkailu- ja tapahtuma-alueita, joka houkuttelee tapahtumajärjestäjiä ympäri maailmaa. Suunnitelmassa korostuu laadukkaiden tapahtumatilojen tarjoaminen, helppo liikkuminen alueella sekä sujuva yhteistyö tapahtumajärjestäjien ja kaupungin tapahtumatiimin kesken.

Lue lisää

Mainetta, Menoa ja Meininkiä vuoteen 2025

Kuopion kaupungin tapahtumahankkeen tavoitteena on, että Kuopio olisi yksi Suomen merkittävimmistä tapahtumakaupungeista, jossa olisi helppoa tuottaa erilaisia laadukkaita tapahtumia ympäri vuoden. Tapahtumien halutaan lisäävän kaupunkilaisten viihtymistä ja olevan näkyvillä ympäri kaupunkia, ja tapahtumajärjestäjien ja kaupungin tapahtumatiimin yhteistyön olevan tiivistä, mikä mahdollistaa tapahtumien järjestämisen helposti ja vaivattomasti.

Lue lisää

Luova REAKTIO!

Savonia-ammattikorkeakoulun vuosina 2021–2023 toteutettavan hankkeen tavoitteena on vahvistaa luovien alojen sekä matkailu- ja tapahtumatoiminta-alojen yhteistoimintaa, kehittää tapahtumatuotannon digitaalisuutta sekä nostaa esiin luovien alojen yritysten palveluita ja tekijöitä. Hankkeen aihekokonaisuudet käsittelevät tulevaisuustaitoja, yhteiskehittämisen ja muotoilun menetelmiä sekä toimijoiden vihreää siirtymää.

Lue lisää