Business Kuopio

 
 
 

Tapahtumapaja tiistaina 4.6.2019 kaupungin uusimmassa hotellissa,
Lapland Hotels Kuopiossa.

Onko teidän seuralla tai yhdistyksellä tapahtumaidea? Oletko tapahtumajärjestäjänä ensikertalainen vai jo kokenut konkari? Järjestämme 4.6. Tapahtumapajan,
lue lisää tästä.

Ilmoittautumiset 27.5. mennessä.

Kuopion tavoite tapahtumakaupunkina

Kuopion kaupunki on määritellyt strategiassaan tahtotilan olla Suomen nopeimmin kehittyvä tapahtuma-, kokous- ja matkailukaupunki. Näillä sivuilla kerrotaan niistä toimista ja suunnitelmista, joilla tätä tavoitteeseen pääsemistä edistetään. Toiveena on myös, että sivut antavat tapahtumajärjestäjille ja tapahtumatoimintaan liittyville tahoille tietoa kaupungin toiminnoista sekä suoran kanavan käydä asiallista keskustelua tapahtumatoiminnasta sekä antaa kehitysajatuksia ja palautetta.

Tapahtumajärjestäjäyhteistyö

Tapahtumajärjestäjien asiakaspalvelu ja tapahtumien tukeminen on määritelty Kuopiossa kaupungilla Markkinointi, viestintä ja asiakaspalvelun tehtäväksi. Näihin palveluihin kuuluu tapahtumajärjestäjien neuvonta mm. lupa- ja tila-asioissa, tapahtumatuki- ja tapahtumayhteistyöesitysten käsittely sekä tiedotus- ja markkinointiyhteistyö tapahtumajärjestäjien kanssa.

Tapahtumien tarvitsemat tapahtumatila- ja tapahtumalupapäätökset tehdään Kuopion kaupungilla Kaupunkiympäristön ja hyvinvoinnin palvelualueilla. Kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys puolestaan myöntää tilat ja luvat Kuopion torilla ja satamatorilla järjestettäviin tapahtumiin.

Kaupungin tapahtumaryhmän tehtäviin kuuluu tapahtumiin liittyvien tukiesitysten valmistelu sekä kaupungin tapahtumapalveluiden kehittämisen suunnittelu ja koordinointi. Tätä toimintaa tehdään yhteistyössä kaupungin palvelualueiden sekä tapahtumatoimijoiden kanssa. Tavoitteeen on luoda toimiva verkosto tapahtumajärjestäjien ja kaupungin toimijoiden kesken. Tätä verkostoitumista edistetään mm. vuosittain järjestettävissä Tapahtumapajoissa, joissa tapahtumajärjestäjät ja kaupungin edustajat kokoontuvat yhteen käsittelemään ajankohtaisia tapahtuma-asioita.