Business Kuopio

 
 
 

Voimistelupäivät ensi vuonna Kuopiossa: katso video

Voimistelupäivät pidettiin Espoossa 7-9.6.2019 ja siellä viestikapula luovutettiin seuraavaksi Kuopioon. Katso maistiaiset tulevasta tapahtumasta, tunnelmista ja Kuopion kisapaikoista videostamme. Voimistelupäivien lisäksi Kuopiossa järjestetään myös Lumo finaali.

katso video

Lisätietoja Voimistelupäivistä Voimisteluliiton sivuilta


Tapahtumapaja pidettiin tiistaina 4.6.2019 Lapland Hotels Kuopiossa.

Tapahtumapajassa pidettiin tapahtumien turvallisuustietoiskuja, esiteltiin Kuopiota tapahtumakaupunkina matkailijoiden silmin Sponsor Insightin tekemässä tutkimuksessa sekä ideoitiin uusia tapahtumia järjestöjen ja yhdistysten voimin. Lue lisää

Kuopion tavoite tapahtumakaupunkina

Kuopion kaupunki on määritellyt strategiassaan tahtotilan olla Suomen nopeimmin kehittyvä tapahtuma-, kokous- ja matkailukaupunki. Näillä sivuilla kerrotaan niistä toimista ja suunnitelmista, joilla tätä tavoitteeseen pääsemistä edistetään. Toiveena on myös, että sivut antavat tapahtumajärjestäjille ja tapahtumatoimintaan liittyville tahoille tietoa kaupungin toiminnoista sekä suoran kanavan käydä asiallista keskustelua tapahtumatoiminnasta sekä antaa kehitysajatuksia ja palautetta.

Tapahtumajärjestäjäyhteistyö

Tapahtumajärjestäjien asiakaspalvelu ja tapahtumien tukeminen on määritelty Kuopiossa kaupungilla Markkinointi, viestintä ja asiakaspalvelun tehtäväksi. Näihin palveluihin kuuluu tapahtumajärjestäjien neuvonta mm. lupa- ja tila-asioissa, tapahtumatuki- ja tapahtumayhteistyöesitysten käsittely sekä tiedotus- ja markkinointiyhteistyö tapahtumajärjestäjien kanssa.

Tapahtumien tarvitsemat tapahtumatila- ja tapahtumalupapäätökset tehdään Kuopion kaupungilla Kaupunkiympäristön ja hyvinvoinnin palvelualueilla. Kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys puolestaan myöntää tilat ja luvat Kuopion torilla ja satamatorilla järjestettäviin tapahtumiin.

Kaupungin tapahtumaryhmän tehtäviin kuuluu tapahtumiin liittyvien tukiesitysten valmistelu sekä kaupungin tapahtumapalveluiden kehittämisen suunnittelu ja koordinointi. Tätä toimintaa tehdään yhteistyössä kaupungin palvelualueiden sekä tapahtumatoimijoiden kanssa. Tavoitteeen on luoda toimiva verkosto tapahtumajärjestäjien ja kaupungin toimijoiden kesken. Tätä verkostoitumista edistetään mm. vuosittain järjestettävissä Tapahtumapajoissa, joissa tapahtumajärjestäjät ja kaupungin edustajat kokoontuvat yhteen käsittelemään ajankohtaisia tapahtuma-asioita.